Provar att tilta sitsen

Att fixa med sittkomforten i kajaken har blivit ett återkommande tema. Vill gärna göra det lite skönare och lite skönare att sitta längre stunder i kajaken. Inte för att det är viktigt att sitta länge, mest för att det ska vara så trevligt som möjligt om jag vill det.

Det senaste projektet i raden av fix är att tilta sitsen framåt. Jag har två sitsar till min VKV Elite: en hög och en låg. Gjorde helt enkelt så att jag skar ner underredet 20 mm i framkant på den höga sitsen så den lutar mer framåt.

Använde den tiltade sitsen på turen till Mjältön i oktober och upplevde nog att jag satt lite bättre. Satt under den turen direkt på kolfibern i sitsen. Nästa steg är att montera tillbaka någon form at vaddering av kolfibern, får se vilken sorts vaddering det blir. Just nu lutar det åt en tunn båtinredningsväv med teflonduk på och utskuret för stjärtknölarna.