Nelo Vanquish

En surfski är fantastisk som motionskajak. Man kan ha den både på små sjöar och ute på havet. De är både snabba och säkra. På slätvatten kan de vara lika snabba som tävlingskanoter. På havet klättrar man lätt i den om man råkar välta.

Jag brukar hålla ett öga på surfskimarknaden av ren nyfikenhet. Nu senast lanserade Nelo en ny modell som heter Nelo Vanquish. Stabilitetsmässigt ska den vara lite stadigare en deras värstigmodell Nelo 560.

Normally balance and speed are related: the fastest boat is also more unstable… That was the challenge, having a racing boat that was as fast as the 560 but as stable as the 550. And that is how the Vanquish was born!

– Nelo

Nelo Vanquish finns i tre storlekar: ML, L & XXL. Allt för att passa olika storlekar på paddlare. Den finns även tillgänglig i tre olika konstruktioner beroende på hur lätt man vill ha den och hur mycket man vill betala.


Kommentarer

2 svar till ”Nelo Vanquish”

  1. Intressant flytetyg! Men jag undrar hur god idé det är att ”återanvända” namnet Vanquish från sina slätvattenstävlingskanoter – speciellt som de ju använder det namnet i det sammanhanget fortfarande (eller på nytt) i sitt Vanquish24-projekt.

    1. Profilbild för Lars Ericsson
      Lars Ericsson

      Håller med dig om att det är ett lite konstigt val av namn med Vanquish. Både med tanke på kopplingen till deras slätvattensräsers men även med tanke på att deras övriga surfskis heter 510, 520, 540, 550 & 560.