Nu har båtjobbet inför kommande säsong börjat på riktigt

Helgen har inneburit en hel del jobb med båten. Värmen har inte kommit än, den ska enligt prognosen komma i veckan. Men jag vill komma igång och vara lite på tå.

I lördags var jag ner till hamnen och satt in miljön. Lät presenningen sitta kvar då det var svalt och rått ute. Arbetslampan i sittbrunnen gav nog med värme för att det skulle kännas mer ombonat och trevligt. Tog några bilder till en artikel som frugan jobbar med. Kröp omkring i båten och funderade på solcellsinstallationen.

Söndag morgon började jag i verkstaden hemma. Ute var det dimma och bara någon udda plusgrad, hade verkligen ingen lust att gå ut. Monterade skenorna på solcellen och satte ditt tvärstolpen som ska sitta på stången på båten.

På söndag eftermiddag tog jag mig ner till båten. Pratade med en hel del andra båtägare som sökt sig till hamnen, trevligt! Tog bort en del av presenningen så det kommer in lite ljus i sittbrunnen.

Sedan gav jag mig på att jobba med solcellsstången. Hade tidigare en idé om att ha den på styrbord sida. Nu tänker jag att den får sitta på babord sida. Testade att ställa ditt solcellsstången så jag får en uppfattning om den blir vertikal givet det pyttiga utrymme som jag kan flytta runt fästet i däck på. Ser hoppfullt ut!

Avslutade söndagen med att kräla i utrymmen där kabeldragningen ska vara. Blir intressant att få fram sladdarna till regulatorn och batterierna!