Tre saker att packa till nästa vintertur på fjället

Några enkla lösningar för att göra livet trevligare på vintertur med tält. Och billiga lösningar dessutom.

  1. Barnspade
    På vintern är det en återkommande uppgift att smälta snö för att få vatten. Hittills har jag använt min kaffemugg för att skopa snö i köket. Bättre vore att ha en billig enkel liten spade med sig, en sån där som barn brukar ha då de bygger sandslott.
  2. Disktrasa
    Det är helt oundvikligt att man får kondens i tältet. Det är bara så det är och det gäller att hitta sätt att hantera det. Nästa gång ska jag ha med mig en vanlig disktrasa så jag kan torka av fukten innan jag viker samman tältet. På så sätt slipper man en del av vätan då man reser upp tältet igen för natten.
  3. Sopborste
    Ofta samlas det snö eller frost på tältet under nätterna. Någonstans har jag läst ett tips om att ha med sig en liten sopborste så man kan sopa av tältet innan man viker samman det. Bra idé tror jag. Precis som med disktrasan så slipper man då en del av vätan då man reser upp tältet igen för natten.