Täckställningen uppe och presenningen på

Igår blev det en heldag i hamnen. Dels ville jag få upp presenningen och dels var det städdag i föreningen. Solen sken från en klarblå himmel.

Började jobba vid åttatiden. Klocka tio började städdagen, så jag började med täckställningen till båten. Vi hade skaffat en ny NOA-ställning med uteliggare då det inte följde med någon med båten.

Ägnade stor del av de första två timmarna att bära grejer upp till båten och inte minst klia mig i huvudet, instruktionen var inte supertydlig och dessutom var två rör i ställningen fel. Som tur var. hade Hjertmans rör hemma så jag kunde byta och fortsätta bygga.

Vid tiotiden var jag med och städade i hamnen. Många som dök upp i det fina vädret så det gick fort. Städandet avslutades med grillkorv. Gött att träffa lite båtmänniskor i fint väder och surra lite.

Åt seneftermiddagen hade jag fått upp täckställningen och fått på presenningen. En skillnad i år mot tidigare år är att vi har en ställning med uteliggare så man får bort presenningen från friborden och bra ventilation.

Täckställningen är knuten i för och akter men sidorna hålls på plats med dunkar fyllda med vatten som hänger i presenningen, blir intressant att se om detta funkar.

Nu återstår att täcka i fören och aktern.