Ska man välja en traditionell flytväst eller en uppblåsbar?

Häromdagen satt frugan och jag på baksidan huset och drack en kopp kaffe. Vi kom att prata om flytvästar. Jag berättade för henne om mina tankar på att prova en uppblåsbar flytväst.

Den flytväst jag har är drygt 20 år gammal så det är dags att byta den. Jessika förde in mig på tanken att strunta i spåret med uppblåsbar flytväst. Hon tyckte istället att en rejäl SAR-flytväst från Baltic skulle vara bra.

”Specialflytväst för tuffa förhållanden. Utvecklad tillsammans med Sjöräddningssällskapet som använder den till alla sina sjöräddare. Integrerad CE godkänd säkerhetssele. Två utvändiga fickor samt två nätfickor för visselpipa och t ex kniv. Dubbla fästen för VHF eller nödljus på axlarna. Reflexer fram, bak samt på axlar. Dubbla grenband.”

– Baltic

Det kanske inte är en så dum tanke med en traditionell flytväst ändå istället för en uppblåsbar flytväst. Tål verkligen att tänkas på! Vad är bäst?

Kommentarer

2 svar till ”Ska man välja en traditionell flytväst eller en uppblåsbar?”

  1. Profilbild för Pär Lindén
    Pär Lindén

    Jag tror på en vanlig, varför byta något enkelt som alltid fungerar mot något som kan krångla och som kanske inte funkar när det behövs, eller som blåser upp sig vid en rejäl översköljning. De där korvarna är ganska tunga att ha runt nacken också, och när de är uppblåsta så flyter man säkert jättebra men det kanske kan vara svårt att ta sig ombord på en jolle exempelvis.

  2. Profilbild för Lars Ericsson
    Lars Ericsson

    Jag håller med dig Pär…och ju mer jag tänker på det desto mer håller jag med. Lutar åt en vanlig traditionell flytväst.