Självslående fock från UK Syversen

När vi köpte vår Linjett 33 ifjol så följde det med en stor och självslående fock. Båda seglen var nya 2009. Storseglet är okey för någon säsong till men focken var lite tråkig. I samband med att jag beställde gennakern så la jag därför även beställning på en ny självslående fock.

På vår förra båt seglade vi flera år med självslående fock. Lärdomen var att dessa höga och smala segel behöver vara stumma för att fungera bra. Av den anledningen så bad jag om UK Syversen om offert på deras X-Drive linje av crusingsegel. I denna linje finns tre varianter:

  • X-Drive Glas
  • X-Drive Endumax
  • X-Drive Carbon

Efter en del diskussion med UK Syversen bestämde jag mig för alternativet X-Drive Carbon. Fastnade för formstabiliteten, formstabiliteten över tid och uv-beständigheten.

Enligt orderbekräftelsen ska gennakern och den självslående focken vara klara för leverans i april.