Seglingshelg med förkylning som sällskap

Hela veckan har jag varit sjuk. Det närmar sig fredag och trots att jag ännu inte mår riktigt hundra bra så bestämmer jag mig för att kasta loss och segla ut över helgen. Styr båten norröver, mot Åkeröviken.

Fredagen bjuder på fin segling, precis lagom med vind och dessutom en varm sol. Slår korta slag ut mot Vindhem och efter det blir det en lång fin öppen kryssbog till Åkeröviken på Åstön.

Jag känner mig så trött så trött så trött då jag kommer fram. Knyter fast båten och rustar den för natten, mycket går på autopilot och tom vilja. Gör i ordningen en god sallad till middag men har svårt att njuta av den, det är till och med jobbigt att tugga. Somnar tidigt men sover risigt, kallsvettas och hostar och snorar mig genom natten.

Lördag morgon. Har som mål att göra så lite som möjligt. Kryper ut i sittbrunnen, till supstugans värme, med en kopp kaffe och smörgås. Lyssnar på Ring så spelar vi. Sitter still, gör nada nix ingenting. Till Melodikrysset somnar jag och sover en rejäl stund.

Efter lunch börjar jag piggna på mig lite. Promenerar från Åkeröviken till Skeppshamns Fiskeläge. Hoppas att kapellet är öppet, men det är det som vanligt inte. Har fortfarande inte lyckats vara på plats då det varit öppet under de 25 år vi bott i Sundsvall.

Vänder tillbaka till båten och slår ihjäl resten av dagen med precis ingenting. Om man inte räknar en båttidning och radio och kaffe förstås. Tänk att man kan göra så lite på så lång tid! Avslutar dagen med att njuta av solnedgången bakom träden i viken.

Sover som en prins natten mot söndag, det finns hopp om bättring på förkylningen. Ute regnar det och blåser rejält, det är lovat regn hela söndag förmiddag och 9-14 m/s ostligt. Bara att huka och vänta!

Efter lunch spricker himlen plötsligt upp och solen tittar fram. Samtidigt mojnar vinden och vrider mot sydost. Kastar loss och styr kosan hemåt. Får grymt fin segling hem med vindar kring 7-9 m/s och fin havssjö. Är hemma i ett nafs.

Knyter fast i hemmahamnen i Ortviken. Snart är det helg igen!