Gult är det nya svarta

Familjen har varit tydlig med att de vill att jag ska synas på havet då jag paddlar runt Sverige i sommar. Att måla paddelbladen signalgula tror jag på.

Först var jag väldigt kluven till att måla en snygg kolfiberpaddel, det sved i själen. Men till slut tog jag mig modet till och skaffade färg på Biltema. Köpte en fluoroscerande hobbyfärg.

Arbetet att måla paddeln bestod av tre steg:

 1. Slipa bladet med våtslippapper
 2. Grunda med ett par lager vit färg
 3. Måla flera lager fluoroscerande gul färg

Har paddlat med paddeln ett par gånger sen jag målade den och trivs bra med den gula färgen. Trodde jag skulle störa mig på färgen men det gula fladdrar förbi som två solar då man paddlar, så det går bra!

Kommentarer

2 svar till ”Gult är det nya svarta”

 1. Profilbild för Peter Sjödin
  Peter Sjödin

  Det är allt lite modigt att måla ett vackert kolfiberblad, men det ser väldigt effektivt ut! Du får säkert efterföljare.

  Själv har hag sedan massor av år breda klisterremsor i gult och rött tvärs över de svarta paddelbladen. Jag tror kontrasterna kan göra att det syns bra.. Du skulle kanske kunna sätta en starkt röd remsa tvärs över det fluoroscerande gula.

  1. Profilbild för Lars Ericsson
   Lars Ericsson

   Gruvade en hel del innan jag målade men nu är gjort gjort 🙂

   Bra idé om kontrasterande tejp. Tack!