Festina Lente

Vägarna mot båthamnen badar i färger. Trädens löv lyser i gult, det påminner om guld. Den västliga vinden får dem att dansa. Musiken från radion fyller bilen. Det här blir en bra dag att sköta om båten.

I snart 20 år har Festina Lente följt oss, hon är som en familjemedlem. Precis som årstiderna påminner hon oss om rytmen över säsongerna.

Det dags för vintervila för Festina Lente. För drygt en vecka sedan lyfte vi henne ur vattnet. Nu ska motorn konserveras och hon ska täckas med presenning. Idag har jag sällskap, sonen hjälper till, det är trevligt

Oljigt motorjobb följs av fika. Vi njuter av solstrålarnas värme vid ett av hamnföreningens utebord. Kaffet och kakan smakar gott. Vi pratar inte så mycket, det behövs inte.

Nya arbeten efter kaffet. Det går lätt. Vi hjälps åt att plocka av sprayhood, bygga täckställningen och täcka med presenning. Avslutningsvis ser vi till att kranarna i köket är tömda på vatten.

Festina Lente betyder Skynda Långsamt. På mindre än fyra timmar är klara, utan stress. Nu är det sju månader till sjösättning. Det känns långt bort. Men det är som det är, det är inte mycket att göra nått åt.

Arbetena utförda 8:e oktober, 2022. Alla bilder tagna med Fujifilm X-E4 och Fujinon 18-55 mm f2,8-4.