Lagar mina trasiga favoritglasögon

Jag gillar verkligen mina solglasögon. De är trogna följeslagare året runt. Sommar som vinter skyddar de mina ögon. De har följt mig i kajak, segelbåt, på skidtur och när jag tränar. Nyligen lyckades jag förstöra dem när jag pysslade i båten.

Olyckan hände när jag skulle rätta till presenningen på båten. Jag drog i presenningen men slant i greppet och slog till glasögonen som satt uppe på huvudet. Jag måste ha träffat olyckligt för ena glasögonbågen gick av vid skalmens infästning. Humöret sjönk snabbt till låga nivåer.

Jag hade ingen som helst lust att skaffa ett par nya solglasögon då jag var nöjd med de jag hade, tänkte att det måste gå att laga. Jag surfade runt på nätet och letade nått lim som skulle kunna göra jobbet. Fastnade till slut för Gorilla Super Glue Gel. Som tur var hade Clas Ohlson hemma i Sundsvall limmet inne.

Gorilla Super Glue Gel är lätt att jobba med. Gel-konsistensen gör att limmet stannar där man lägger det på materialet man limmar, det flyter inte ut och hamnar överallt. La en droppe lim där glasögonbågen gått av och pressade samman bågen under några få minuter. Gorilla Super Glue Gel är snabbhärdande så efter en kort stunds pressande och och kort stunds vila så vara glasögonen hela igen. Lagningen syns knappt.

En dåligt grepp om en presenning som ledde till förstörda favoritglasögon slutade ändå gott. Och dessutom har jag hittat ett bra superlim.

Kommentarer

Lämna ett svar