Om Festina Lente

Festina Lente3 är en Linjett 33:a från 1994. Med rätta kan man säga att hon är lite unik. På vilket sätt då? Jo, hon är den allra första Linjett 33:an som byggdes.

Festina Lente3 byggdes som prototyp av Mats Gustafsson och han kappseglade med henne på Gotland Runt med framgång. Båten användes sedan för att skapa pluggen som användes till seriebyggena. Så man kan gott säga att vi seglar ett litet stycke båthistoria.

Festina Lente3 har segelnummer SWE 11 och det finns en historia kring det. Tydligen ska personen som köpte den första serieproducerade Linjett 33:an blivit lovad SWE 1 som segelnummer. Det par som vi köpte båten av fick då välja mellan lite olika segelnummer och valde SWE 11.

Vi köpte Festina Lente3 våren 2023 och seglade hem henne under maj månad. En väldigt fin segling som bjöd på många minnen. Båten passar oss väldigt bra, den är precis lagom stor och med alla bekvämligheter man kan önska sig. Dessutom seglar hon fantastiskt!

Vår första sommar med Festina Lente3 seglade vi på Höga Kusten för att lära känna henne bättre. Nu ser vi fram att ta ut henne på nya äventyr längs vår vackra kust och kanske bortom det!