Helgsegling till Spikarnas fiskeläge

Lördag den första juni och solen skiner. Värmen pressar på och vi längtar ut på havet, vi längtar efter svalkande vind. Men turen börjar motigt, eller rättare sagt: Inte alls!

Vi packar båten, efterspänner riggen och fyller vatten i tanken och varmvattenberedaren. Vi är klara att kasta loss och ska starta motorn…men motorn startar inte, det bara klickar om den. Frustrerade sätter vi oss i sittbrunnen: Vad kan vara fel?!

Så kommer vi på att vi har ett liten nödstartare i bilen. Frugan hämtar den och vi gör ett startförsök. Motorn hoppar igång. Puh, då är det inget fel på motorn i alla fall. Bara att byta startbatteri. Som tur var har Hjertmans öppet. Vi köper ett nytt batteri och svettas tillsammans med att få ut det gamla och i det nya. När vi provstartar igen med nytt startbatteri hoppar motorn igång på första försöket.

Nu är vi redo, på riktigt!

***

Jessika tar rodret då vi lämnar hamn. En svag sydostlig vind drar över Sundsvallsbukten. Vi njuter av att vara ute på vattnet. Småslår ut mot öppnare vatten.

När vi passerat Vindhem får vi en lite öppen kryssbog mot Spikarna. Seglen driver bra och flaggan vajar vackert i vinden. Det är lätt att må gott.

Lägger till vid bryggan i Spikarna. Både jag och Jessika längtar efter ett bad. Badtermometern visar oväntat 20 grader i vattnet, nästan så man inte tror på det. Vi njuter av att simma en stund.

Bad följs av mat. Restaurang Festina Lente bjuder på Toast Skagen och kallt vitt vin. Riktigt gott!

Vi tar en kort promenad i fiskeläget innan vi drar oss tillbaka och avslutar dagen med en Yatzy. Jag vinner Yatzy:t. Leder nu säsongssammanställningen med 2 – 1.

***

Söndag morgon bjuder på regn. Jessika passar på att springa en runda medans jag tokslöar. Fram till lunch tar jag bara dryga hundra steg. Är riktigt nöjd med min lathet.

Efter lunch hejdar sig regnet och vi kastar loss. Ganska snart tittar solen fram och bjuder på härlig sommarvärme. En svag vind ligger på från sydost. Vi passar på att hissa vår nya gennaker från UK för första gången. Strumpan till gennakern är riktigt smidig att hantera och seglet står väldigt bra och är lättrimmat. Är mer än nöjd med valet av segelmakare.

Väl i Ortviken packar vi ihop innan vi drar hos hem till huset.

Återigen en riktigt fin och skön seglingshelg!

Kommentarer

Lämna ett svar