En lugn, lyxig och sommarvarm helg på Vindhem

Från slutet av april till fredag den 9:e maj slet jag på med att få Festina Lente3 klar för sjösättning. Fredag den 10:e maj sjösattes hon och den 11:e maj mastades hon på. Fredag den 17:e maj kom frugan och jag ut på en första tur och vilken tur det blev.

Vi seglade från Ortvikens småbåtshamn till Vindhem efter veckans sista arbetsdag. En stark sjöbris låg på från havet med stadigt 10m/s. Kanske en väl hård första segling men allt gick bra. Med ett rev i storen och självslående fock loggade vi kring sex knop på kryssen.

På Vindhem fick vi oss en överrsaskning: y-bommarna låg fortfarande på land och den nya flytbryggan hade inga angöringsöglor. Vi smet in på en boj och knöt fast oss mot stenpiren.

Till middag lyxade vi med bubbel, jordgubbar och småplock som förrätt och hemgjord pesto med pasta till huvudrätt. Avslutade med några goda chokladbitar.

På kvällskvisten tog vi en liten promenad på området innan vi kröp till kojs. Frugan vann fredagens omgång i Yatzy.

Lördagen gick i slöhetens tecken. Frugan sprang visserligen en tur men annars hände det inte mycket. Dottern kom på besök under dagen och bidrog till drällandet i sittbrunnen. Det var länge sedan jag gjorde så lite på en hel dag, är nästan lite stolt över slappandet.

Lördagens Yatzy-spel vann jag.

På söndag morgon var det dags att bege sig hemåt. Vi hade hoppats på att kunna segla men Sundsvallsbukten låg helt blank. Järngenuan fick stånka på. Vi hann precis hem och plocka samman innan de utlovade mörka molnen hopade sig.

En bra helg! En bra första tur på havet! Och inte minst…vilket fantastiskt väder!