Båtdag i solsken

Sista tiden har vädret varit vingligt: Vissa dagar rejält skruttigt med regn, andra dagar vingliga med alla sorters väder och däremellan någon fin dag. Idag var en fin dag som jag tog vara på.

Kastade loss båten från Ortvikens båthamn vid halv nio på morgon och gled ut med vinden i ryggen. Hade ingen egentlig plan mer än att vara på vattnet. Tänkte att det kunde vara kul att runda Brämön med segelbåt, det har jag aldrig gjort.

Vid Draghällans fyr ringde dottern och undrade var jag var, hon var sugen på att komma till båten. Vi kom överens om att ses på Vindhem. Jag vände vid Draghällan och seglade in på Vindhem istället för att sikta mot Brämön.

Dottern kom med bil och vi åt en trevlig lunch tillsammans, slöade och spelade Yatzy. Jag förlorade Yatzy och fick diska efter maten. Typiskt!

Vid treskriket kastade jag loss igen och seglade en kort sväng mot Juniskär innan jag vände nosen åter mot Ortviken och hemmahamnen.

En bra dag!