Årets skepparwhisky

Jag brukar ha en whisky ombord på båten. Det är trevligt att ta en stänkare när man kommer iland efter en lång dag på havet eller en blöt och regning dag eller om solen råkar skina. Kort och gott: Trevligt med en whisky!

Någonstans har jag läst att man ska ha en ful och en fin whisky ombord beroende på vilken typ av besök man får. Jag har lagt ner tanken på fin whisky ombord, det är bortkastade pengar. Minsta lilla whiskyn blir för sval så smakar det bara pyton och det händer ju att det blir svalt ombord.

Jag har landat i att en måttligt dyr whisky är en bra mellanväg, då kastar man inte pengar i sjön om den blir för sval men det smakar ändå gott vid rätt temperaturer. Årets whisky blev: Naked Malt.

Maltig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av apelsin, hasselnötter, vaniljfudge, ananas, choklad och örter. Severas rumstempererad som avec.

– Systembolaget

Naked Malt är en blended malt. Blended malt, eller vatted malt, innehåller enbart maltwhisky men whiskyn kommer från flera destillerier (till skillnad från single malt som kommer från ett destilleri). All whisky som som ingår i Naked Malt är lagrade på sherryfat.

Återstår att se vad denna whisky får för skepparbetyg efter sommaren.

Kommentarer

Lämna ett svar