Årets sista segeltur

Båtsäsongen 2023 närmar sig sitt slut och i helgen gjorde vi den sista segelturen. Konstigt, det känns som säsongen precis började. Men det är som det är, det är inget att hänga läpp över!

När vi vaknade på lördag så regnade det och var tråkigt. Vi tog en lugn morgon hemma och kastade loss från Ortviken vi lunchtid. Vi hade hoppats på segling men havet låg spegelblankt.

Landade långsides vid gästbryggan i Spikarnas fiskeläge. Där drack vi kaffe tills svärfar kom och plockade upp oss, de hade lagat fisksoppa och det tackar man inte nej till!

Åt 22-skriket blev jag skjutsade till båten medan dottern och frugan tog bilen hem. Frugan skulle resa bort tidigt på söndag morgon.

Satt en stund och njöt av septembermörkret i sittbrunnen. Det är nått magiskt med de sena höstkvällarna och mörkret efter sommarens ljusa kvällar. Somnade sedan i förpiken och sov som en prins.

På söndag morgon vaknade jag utsövd. Drack kaffe och slöade innan jag gick en kort promenad i fiskeläget. Spikarna är vackert och särskilt på morgonen när det är tyst och stilla.

När jag kastade loss gick det att segla även om det bara var ett par sekundmeter i grundvind. Snart dojjade det ur helt och jag fick gå för motor.

Mellan Vindhem och stan så mötte jag deltagarna i kappseglingen Sendraget. De fick sitt tålamod prövat i den svaga vindarna. Ett flertal Neptunkryssare och 606:or samt en Mini 650.

Nu ligger Festina Lente i Ortviken och väntar på att höstrustningen ska börja.