Det kom ett paket häromdagen, jag hade beställt ett set med Hilleberg snöpinnar. Sen cirka tjugo år har jag haft ett set om sex stycken pinnar, men jag ville ha fler för tältning i utsatt väder på vinterfjället. Tufft väder på vinterfjället ska man inte underskatta.
Av ren nyfikenhet så la jag de gamla pinnarna bredvid de nya och jämförde dem. Är det någon skillnad. Detta är vad jag hittade.
- De gamla och de nya pinnarna har exakt samma form. Hilleberg måste vara väldigt nöjda med formen då den fått leva så länge.
- De nya pinnarna har en serie hål i bladet som de gamla saknar. Jag vet inte varför man försett de nya pinnarna med hål.
- De nya pinnarna är färgade i guld-nyans medans de gamla är obehandlade. Jag gissar att det är en gulanodisering men jag vet inte.
- De nya snöpinnarna är försedda med en rejäl metallkrok som man kan koppla i staglinorna på tältet. De gamla pinnarna hade en sorgsen plastkrok som jag tog bort alternativt bytte ut.
- Både den nya och den gamla förpackningen med snöpinnar innehåller sex pinnar.
Våra snöpinnar är lätta, starka och smidiga att använda, och fungerar bra även i sand. Vi tyckte att de allra flesta snöpinnarna på marknaden var alldeles för mjuka, de böjde sig i allt utom nysnö, och därför utvecklade vi våra egna i extrahärdad aluminium. De är designade för att klara både hård kontakt med spadar, isyxor och annan vinterutrustning samt hårt packad snö men är samtidigt mycket lätta. Kroken och linan ger dig möjlighet att antingen gräva ned pinnen i snön eller sanden eller använda den på vanligt sätt. En förvaringspåse i vårt kraftiga XP-material (se tält- & tillbehörspåsar) ingår.
Hilleberg
Totalt har jag nu tolv stycken Hilleberg snöpinnar och det känns bra. Jag vill kunna koppla i alla markhörn på tältet och i alla staglinor, utan att ta till stavar eller skidor.
Hösten är här. Sakta förbereder jag mig för vinterns ankomst.