En fin höstkväll med rustning för avmastning

Så var det dags att börja förbereda båten för vintern. Det änns lite tungsamt då jag gärna fortsatt segla ett tag till, men det är som det är och inget att hänga läpp för. Fredag den 20: september ska båten upp ur sjön och det finns jobba att göra.

Åkte ner till hamnen direkt efter jobbet, solen sken och det var en fin seneftermiddag. Vinden blåste 10m/s från SSO, så fokus fick bli att få undan storseglet och bommen. Fick dock börja med att ta ner supstugan som vi haft uppe på tork. Under supstugan var det varmt och gott och lä.

Att ta ner storseglet och bommen gick lätt, det är stor skillnad mot ifjol höst då det var första gången och båten var ny för oss. Fick hämta en av hamnens vagnar för att forsla seglet till bilen, det är inte lätt att bära då man är ensam.

Nu ser båten lite halvnaken ut. Hoppas på lugnare vindar imorgon så jag kan rulla ut focken och ta ur de långa stående lattorna utan massa smärtsamt segelfladder. Håller tummarna.

Gick en sväng i hamnen då jag var klar med kvällens jobb. Vissa båtar har lagt sig på utrustningsbryggorna, redo att lyftas ur vattnet.

Andra båtar ligger kvar med masterna på, kanske redo att segla lite till? Bilderna nedan från en Neptunkryssare.

Avslutade med att sitta en stund i sittbrunnen och njuta av solnedgången. Summerar kvällen som en riktigt trevlig stund, till trots att jag helst hade seglat vidare.

Kommentarer

Lämna ett svar