Pryldrömmar

Det finns alltid prylar man kan önska sig. Jag försöker drömma om så lite prylar som möjligt. Kvalitet före slit och släng. Få saker före många.

Dunsovsäck vinter

Jag har en vintersovsäck. En syntetsäck från Mammut. Den är tålig och varm, men den är väldigt stor och svårpackad. Det vore trevligt att ha en vintersovsäck med dunfyllning som lätt miter ner i en ryggsäck eller liten packpulka.

Lättviktsryggsäck

Har snöat in lite på det här med att vandra lätt. Det skulle vara spännande att se hur man upplever fjällen med en liten lätt packad ryggsäck på ryggen. Jag har mesta vandrat med stor och tung packning. Jag skulle behöva en lämplig minimalistisk ryggsäck till detta.

Turpulka

Vi har en liten Fjellpulken, tror det är deras minsta modell. Modellen kallas Fjellpulken Xcountry 118. Vi köpte den för att dra grejer till och från fjällstugan. Det fina med pulkan är att den går in på tvären i bagageutrymmet på vår bil, så den är lätt att packa och frakta. Baksidan är att den är väl minimalistisk om man vill dra på tälttur på vinterfjället. Man får verkligen tänka igenom packningen och även om man gör det så packas pulkan för högt och välter lätt. Det hade varit bra med en större turpulka för rejälare vinterturer.

Turskidpjäxor

Mina gamla turskidpjäxor är slut. Har haft dem länge och slitit dem väl. Det värsta är att bakkappan inne i pjäxan är utsliten och en hård plastdetalj tittar fram och ger grymma skavsår. Nya pjäxor: Ja tack! Har kollat på ett par Alpina som heter Alpina Alaska BC. De känns sköna.

Turskidor

Byter jag turskidpjäxor så blir det att skaffa nya skidor och bindningar oxå. Min nuvarande skidor har NN75 som bindning och det vill jag inte fortsätta med. BC-systemet verkar vara det som gäller nu. De gamla turskidorna skulle jag kunna byta bindning på och ha som slit och släng då det är dåligt före på hösten och våren.